Stenläggarna

9 Hur lägger man skifferplattor i trädgården

Hur lägger man skifferplattor i trädgården?

Att skapa en elegant uteplats med skifferplattor är ett utmärkt sätt att förvandla din trädgård till en inbjudande och praktisk utomhusyta. Här är några steg-för-steg-instruktioner för att hjälpa dig att göra det själv.

Skifferplattor som altan, uteplats eller gång 

Steg 1: Planera och förbered: Börja med att planera ut var din uteplats ska vara och markera sedan gränserna med pinnar eller snöre. Gräv ut området och se till att det är jämnt och plant.

Steg 2: Lägg ett lager av grus: Lägg ett tjockt lager av krossat sten eller grus över området och komprimera det ordentligt med en markvibrator för att skapa en stabil bas för skifferplattorna.

Steg 3: Lägg ut skifferplattorna: Börja längst med ena sidan av uteplatsen och lägg ut skifferplattorna enligt den design du valt. Se till att de är jämnt fördelade och sitter stadigt på gruset.

Steg 4: Anpassa och klipp plattorna: Om du behöver anpassa skifferplattorna för att passa in i specifika områden, använd en stenklyv eller en såg för att klippa dem till önskad storlek och form.

Steg 5: Foga mellan plattorna: När alla skifferplattor är på plats, foga mellan dem med sand eller grus för att fylla i eventuella klyftor och skapa en jämn yta.

Steg 6: Komplettera med kantsten: Avsluta din uteplats genom att lägga kantsten längs kanterna för att ge en ren och professionell finish.

Kontakta oss om du behöver hjälp

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna skapa en elegant uteplats med skifferplattor som kommer att vara ett välkommet tillskott till din trädgård. Känner du att behöver hjälp istället här det bara att kontakta oss för en kostnadsfri offert.  

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 010-555 89 74
Mail: offert@stenlaggarna.nu

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?