Stenläggarna

Lägga Betongplattor i Stockholm

Betong är ett modernt och hållbart alternativ. Plattläggning med betong kan hålla bättre än till exempel ölandssten, granit, gatsten eller schiffer. Vänd dig till oss för att få en aktör som har erfarenhet och är kunnig inom betongarbete. Vi erbjuder alltid gratis offert-förslag!

Betongplattor till Uteplatsen

Välj betongplattor som markbeläggning!

Lägga stenbelagd entré med betong

Kantsten och plattor av betong är ett alternativ!

Murbyggare som kan gjuta stödmurar

Betongplattor är ett modernt alternativ till stenmurar!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Ska ni Lägga Betongplattor i Stockholm? Det är modernt & billigt!

Dags att anlägga trädgård? Anlita oss för att lägga betongplattor & gjuta betongmurar!

Grönska och betong i trädgården?

Känns det främmande att tänka dig rabatter inramade av betong, betong istället för stenläggning runt poolen, eller en stenläggning runt träden gjord med betongplattor? Betong är kanske inte det första du tänker på vid trädgårdsrenovering, men materialet kan bryta av på ett bra sätt mot grönskan som finns till exempel i häckar, och det passar alldeles utmärkt vid stenläggning kring växthuset.

Kontakta oss

Vi utför alla sorters stenarbeten och betongarbeten, inklusive underarbete som att gräva, utföra dränering, schaktning eller lägga fiberduk för stenläggning. Vi kan anlägga en uppfart, parkeringsplats eller fixa en stenbelagd trädgård med hjälp av våra stenhuggare. Men vi kan lika gärna använda betong eller lägga singel, till exempel bygga en grusgång eller anlägga en grusparkering. Allt är upp till dig. Du står för idéerna, vi står för arbetet som gräventreprenör och byggentreprenör. Och du? Du kan alltid få en gratis offert!

Vi kan lösa helheten

Oavsett om du önskar ett större arbete på din markanläggning, eller bara till exempel hjälp att anlägga en grusgång, kan du lita på att vi har koll på läget. Med totalentreprenad kan vi stå för allt från planering till färdigt arbete, och vi samordnar och projektleder alla yrkesgrupper.

Planera in ett hembesök

Hör gärna av dig för att boka ett hembesök. Då kan vi tillsammans titta på olika alternativ av betongplattor, stenplattor och andra markplattor. Vi kan också undersöka om schaktning eller markarbete behöver göras.

Vi kan komma till dig

Vi kan hjälpa dig att gjuta betongmur, lägga marksten eller utföra annat stenarbete oavsett vad det är för lokal du har på tomten. Vi arbetar gärna vid villor, fritidshus, radhus, stugor, garage, uthus och lador. Vi gör också gärna stensättning av olika slag vid lagerlokaler, kontor, butiker, logistikfastigheter, industrianläggningar och andra kommersiella fastigheter. Vi tar också gärna jobb för bostadsrättsföreningar (BRF) och kan lägga marksten vid flerbostadshus och hyresfastigheter.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

Nicklas
Samordnare

Telefon: 076-726 22 13
E-mail: offert@stenlaggarna.nu

Vanliga frågor

Inför en sten- eller markläggning finns det många frågor och funderingar som kan dyka upp. Här besvarar vi de allra vanligaste frågorna.

Det är fullt möjligt för dig att utföra arbetet på egen hand, men vi rekommenderar att du planerar arbetet ordentligt och att du har de förkunskaper som krävs. Sen gäller det också att tiden ska räcka till för att arbetet inte ska bli halvfärdigt. Är du osäker är det alltid bättre att du vänder dig till en professionell byggfirma som vet vad som krävs. En offert från oss är helt gratis!

Det är mycket vanligt att man vill anlita en stenläggare för att få hjälp med en snyggare garageuppfart, men priset kan variera väldigt mycket beroende på vilket företag som du använder dig av och hur omfattande hjälp du vill ha. Även valet av material kommer ligga till grund för kostnaden, samt vilket underarbete som kommer att krävas. Hör av dig till oss för att boka in ett kostnadsfritt hembesök och en kostnadsfri offert.

Det enkla svaret på den frågan är nej. Du måste inte välja tjocka stenar. Dock är det viktigt att du väljer ett material och en tjocklek som lämpar sig för ändamålet. Är det så att ytan kommer att behöva hantera en större påfrestning måste du också öka tjockleken på stenarna. Det betyder att om du vill lägga en terrass brukar det vanligtvis räcka gott och väl med 5 cm. Ska du däremot skapa en uppfart till garaget behöver stenarna vara minst 7 cm för att kunna klara av trycket.

Det är mycket vanligt att man väljer att använda sig av olika mönster när man lägger sten. De vanligaste alternativen kallas för parkett, förband och fiskbensmönster. Orsaken till varför mönstret skiljer sig i utseende är för att de är skapade för olika styrka. Det betyder att valet av mönster kommer ligga till grund för hur tåliga ytorna blir. Fiskbensmönstret är det starkaste alternativet.

Urvalet är mycket stor för stenplattor, kantsten och gatsten. Vanliga alternativ är schiffer eller ölandssten. Kontakta oss om du är intresserad av fler alternativ!

Absolut! Vi anlitas av såväl privatpersoner som vill ha jobb gjorda på sin tomt, som företag och bostadsrättsföreningar.

Det är inga problem! Vi lägger singel om du till exempel vill bygga en grusgång eller anlägga en grusparkering.

Det beror på många olika saker. Kontakta oss för en gratis offert.

Stödmurar finns för att hålla jord eller annan fyllning på plats. De används ofta också vid naturliga eller skapade höjdskillnader på tomten. Du kan välja att gjuta en betongmur eller att låta våra murbyggare skapa en stenmur, funktionen är densamma.

Valet av sten är en smaksak. Vissa föredrar plattläggning med stenplattor, medan andra tycker att gatsten är snyggast. Även att till exempel välja granit, schiffer eller ölandssten är i stor utsträckning en smaksak.

Det går bra! Vi kan fungera som gräventreprenör, markentreprenör och byggentreprenör i förhållande till bostadsrättsföreningar (BRF), och till privatpersoner och företagskunder.

Vi erbjuder totalentreprenad där projektledning ingår, så vill du inte själv göra det jobbet tar vi gärna över allt som rör planering och samordning mellan de olika yrkesgrupperna.

Vi gör allt inom stensättning, som plattläggning, stenläggning runt pool, att lägga marksten, anlägga grusgång, parkeringsplats, gjuta betongmur, bygga stenmurar som stödmur eller andra stenbelagda inslag i trädgården.

När som helst! Stenläggning runt träd, häckar eller rabatter kan vara fina inslag, en stenbelagd entré kan bli både snyggare och mer funktionell, och våra murbyggare och stenhuggare kan göra den tråkigaste tomten väldigt modern och snygg!

Det gör vi! Vi har totalentreprenad i egen regi och kan stå för projektledning och samordning, medan du själv kan ta det lugnt.

Det kan du! Hör av dig till oss så ordnar vi det.

När du ska lägga marksten finns alltid olika alternativ. Gatsten kan användas för att få en särskild effekt, till exempel vid stenläggning runt poolen, men som namnet antyder kan den passa bra på just gator, garageuppfarter och liknande.

Vi tar gärna hand om alla sorters markarbete som kan behövas som underarbete, som till exempel dränering, schaktning, eller om vi behöver gräva för att göra de önskade stenarbetena.

Det innebär att vi tar ansvaret för hela projektet och står för samordning och projektledning mellan alla yrkesgrupper, som murare, byggare, grävmaskinister, snickare, anläggare, målare med flera. Vi kan fungera som gräventreprenör, markentreprenör eller byggentreprenör.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Villaägare
Johannesfred
Read More
Förra sommaren byggde vi ut en stödmur mur till våran trädgård i Johannesfred, Stockholm, och då anlitade vi Stenläggarna. Arbetet sköttes snabbt och allt var av hög kvalitet. Bra service och väl utfört arbete. Mycket nöjda med resultatet!
Kristina R
Täby
Read More
När vi ville ha en ny stengång till trädgården vände vi oss till Stenläggarna. Vi bor i Täby, men trots avståndet var de i tid varje morgon och projektet var klart i tid. Allt funkade smidigt och resultatet blev bättre vi hade planerat! Vi rekommenderar!
Johan W
Hagalund
Read More
När vi behövde hjälp med bygga ut våran altan till trädgården så ringde vi Stenläggarna. Trevligt bemötande direkt över telefonen med och mycket hjälp vid val av material och liknande. De tog sig tid att lyssna på våra idéer vilket vi uppskattade!

Våra senaste Projekt

Axplock av våra projekt i Stor-Stockholm

Garageuppfart Villa. Hägersten

Nylagd garageuppfart till fastighetsägare ägare i Hägersten, södra Stockholm.

Stenläggning & Trappor. KTH

Stenentreprenad & nya trappor till Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm

Plattsättning Trädgård. Nockeby

Omfattande trädgårdsprojekt med skifferplattsättning & ölandssten i Nockeby, Västra Stockholm.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

Nicklas
Samordnare

Telefon: 076-726 22 13
E-mail: offert@stenlaggarna.nu

Vill du bli kontaktad?