Stenläggarna

Lägga Markplattor i Stockholm

Vill du ha ett stenarbete gjort i granit eller ölandssten? Behöver kantstenen bytas ut eller börjar schifferplattorna bli slitna? Vänd dig till oss. Vi ordnar allt som rör markbeläggning & markplattor i Stor-Stockholm. Vi hjälper privatpersoner, företag, BRF:er & fastighetsägare. Vi erbjuder alltid kostnadsfritt offert-förslag!

Allt inom Stenläggning

Stenläggning av entré, parkeringsplats eller när du ska anlägga en uppfart!

Helhetslösningar för din Markanläggning

Vi har inom företaget professionella anläggare, murbyggare & stenhuggare!

Totalentreprenör vid Markarbeten

Vi kan fungera som gräventreprenör, markentreprenör och byggentreprenör!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Nya idéer för din trädgård i Stockholm? Låt oss hjälpa dig!

Vi tar hand om trädgårdsrenoveringen & anläggning av markplattor.

Arbeten vi kan utföra i Stockholm

Vi kan utföra alla sorters markarbete, allt från schaktning och dränering till att lägga singel för att anlägga en grusgång eller att lägga marksten eller gatsten på garageuppfarten. Vi kan gräva och göra annat underarbete, som att lägga fiberduk för stenläggning, men vill lika gärna att du anlitar oss om du vill att vi ska gjuta en betongmur för att dina häckar eller rabatter ska få en fin inramning. Vi kan göra stenläggning runt poolen, stenläggning runt träd eller ordna den stenläggning ditt växthus behöver.

Stenbelagd uteplats eller grusgång?

Vill du ha en stenbelagd trädgård eller entré ordnar vi det genom att lägga markplattor. Känns stenplattor inte rätt kan vi istället bygga grusgång eller anlägga grusparkering – allt utgår från dina önskemål!

Stödmurar – för en stabilare trädgård

Att bygga upp stödmurar är ett bra alternativ om du vill få en modern effekt med olika nivåer i trädgården. Samtidigt kan en stenmur fungera som ett bra stöd för dina planteringar, och som en avgränsning till exempel mellan rabatterna och uteköket.

Totalentreprenad – låt oss ta hand om det tråkiga

Väljer du vår totalentreprenad som vi har i egen regi kan vi ta hand om alla steg i arbetet. Du behöver då inte själv stå för samordning och projektledning, utan vi tar över ansvaret för det. Vi har ett stort kontaktnät med alla yrkesgrupper som kan vara aktuella i arbetet med din trädgård.

Kontakta oss för en gratis offert

Hör av dig till oss så får du en gratis offert!

Var arbetar vi?

Vi kan hjälpa dig att anlägga trädgård eller göra stensättningar vid villor, radhus, stugor, garage, fritidshus, flerbostadshus, hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar, lador, uthus, kontor, lagerlokaler, logistikbyggnader, industrianläggningar, butiker och andra kommersiella fastigheter.

Boka ett hembesök

Med ett hembesök kan vi undersöka förutsättningarna på just din tomt och se om det finns några hinder inför den planerade plattläggningen. Vi kan också diskutera olika alternativ för stenplattor eller markplattor.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 010-555 89 74
E-mail: offert@stenlaggarna.nu

Vanliga frågor

Inför en sten- eller markläggning finns det många frågor och funderingar som kan dyka upp. Här besvarar vi de allra vanligaste frågorna.

Det är fullt möjligt för dig att utföra arbetet på egen hand, men vi rekommenderar att du planerar arbetet ordentligt och att du har de förkunskaper som krävs. Sen gäller det också att tiden ska räcka till för att arbetet inte ska bli halvfärdigt. Är du osäker är det alltid bättre att du vänder dig till en professionell byggfirma som vet vad som krävs. En offert från oss är helt gratis!

Det är mycket vanligt att man vill anlita en stenläggare för att få hjälp med en snyggare garageuppfart, men priset kan variera väldigt mycket beroende på vilket företag som du använder dig av och hur omfattande hjälp du vill ha. Även valet av material kommer ligga till grund för kostnaden, samt vilket underarbete som kommer att krävas. Hör av dig till oss för att boka in ett kostnadsfritt hembesök och en kostnadsfri offert.

Det enkla svaret på den frågan är nej. Du måste inte välja tjocka stenar. Dock är det viktigt att du väljer ett material och en tjocklek som lämpar sig för ändamålet. Är det så att ytan kommer att behöva hantera en större påfrestning måste du också öka tjockleken på stenarna. Det betyder att om du vill lägga en terrass brukar det vanligtvis räcka gott och väl med 5 cm. Ska du däremot skapa en uppfart till garaget behöver stenarna vara minst 7 cm för att kunna klara av trycket.

Det är mycket vanligt att man väljer att använda sig av olika mönster när man lägger sten. De vanligaste alternativen kallas för parkett, förband och fiskbensmönster. Orsaken till varför mönstret skiljer sig i utseende är för att de är skapade för olika styrka. Det betyder att valet av mönster kommer ligga till grund för hur tåliga ytorna blir. Fiskbensmönstret är det starkaste alternativet.

Urvalet är mycket stor för stenplattor, kantsten och gatsten. Vanliga alternativ är schiffer eller ölandssten. Kontakta oss om du är intresserad av fler alternativ!

Absolut! Vi anlitas av såväl privatpersoner som vill ha jobb gjorda på sin tomt, som företag och bostadsrättsföreningar.

Det är inga problem! Vi lägger singel om du till exempel vill bygga en grusgång eller anlägga en grusparkering.

Det beror på många olika saker. Kontakta oss för en gratis offert.

Stödmurar finns för att hålla jord eller annan fyllning på plats. De används ofta också vid naturliga eller skapade höjdskillnader på tomten. Du kan välja att gjuta en betongmur eller att låta våra murbyggare skapa en stenmur, funktionen är densamma.

Valet av sten är en smaksak. Vissa föredrar plattläggning med stenplattor, medan andra tycker att gatsten är snyggast. Även att till exempel välja granit, schiffer eller ölandssten är i stor utsträckning en smaksak.

Det går bra! Vi kan fungera som gräventreprenör, markentreprenör och byggentreprenör i förhållande till bostadsrättsföreningar (BRF), och till privatpersoner och företagskunder.

Vi erbjuder totalentreprenad där projektledning ingår, så vill du inte själv göra det jobbet tar vi gärna över allt som rör planering och samordning mellan de olika yrkesgrupperna.

Vi gör allt inom stensättning, som plattläggning, stenläggning runt pool, att lägga marksten, anlägga grusgång, parkeringsplats, gjuta betongmur, bygga stenmurar som stödmur eller andra stenbelagda inslag i trädgården.

När som helst! Stenläggning runt träd, häckar eller rabatter kan vara fina inslag, en stenbelagd entré kan bli både snyggare och mer funktionell, och våra murbyggare och stenhuggare kan göra den tråkigaste tomten väldigt modern och snygg!

Det gör vi! Vi har totalentreprenad i egen regi och kan stå för projektledning och samordning, medan du själv kan ta det lugnt.

Det kan du! Hör av dig till oss så ordnar vi det.

När du ska lägga marksten finns alltid olika alternativ. Gatsten kan användas för att få en särskild effekt, till exempel vid stenläggning runt poolen, men som namnet antyder kan den passa bra på just gator, garageuppfarter och liknande.

Vi tar gärna hand om alla sorters markarbete som kan behövas som underarbete, som till exempel dränering, schaktning, eller om vi behöver gräva för att göra de önskade stenarbetena.

Det innebär att vi tar ansvaret för hela projektet och står för samordning och projektledning mellan alla yrkesgrupper, som murare, byggare, grävmaskinister, snickare, anläggare, målare med flera. Vi kan fungera som gräventreprenör, markentreprenör eller byggentreprenör.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Villaägare
Johannesfred
Read More
Förra sommaren byggde vi ut en stödmur mur till våran trädgård i Johannesfred, Stockholm, och då anlitade vi Stenläggarna. Arbetet sköttes snabbt och allt var av hög kvalitet. Bra service och väl utfört arbete. Mycket nöjda med resultatet!
Kristina R
Täby
Read More
När vi ville ha en ny stengång till trädgården vände vi oss till Stenläggarna. Vi bor i Täby, men trots avståndet var de i tid varje morgon och projektet var klart i tid. Allt funkade smidigt och resultatet blev bättre vi hade planerat! Vi rekommenderar!
Johan W
Hagalund
Read More
När vi behövde hjälp med bygga ut våran altan till trädgården så ringde vi Stenläggarna. Trevligt bemötande direkt över telefonen med och mycket hjälp vid val av material och liknande. De tog sig tid att lyssna på våra idéer vilket vi uppskattade!

Våra senaste Projekt

Axplock av våra projekt i Stor-Stockholm

Garageuppfart Villa. Hägersten

Nylagd garageuppfart till fastighetsägare ägare i Hägersten, södra Stockholm.

kth trappa

Stenläggning & Trappor. KTH

Stenentreprenad & nya trappor till Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm

Olandssten skifferplattsattning i Nockeby 2

Plattsättning Trädgård. Nockeby

Omfattande trädgårdsprojekt med skifferplattsättning & ölandssten i Nockeby, Västra Stockholm.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 010-555 89 74
E-mail: offert@stenlaggarna.nu

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?