Stenläggarna

Stensättning i Stockholm

Vi är en lokal byggfirma som är experter allt inom stenläggning, trädgård & anläggning i hela Stockholmsområdet.
Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att förnya trädgården med en ny stengång eller garageuppfart. Vi erbjuder alltid kostnadsfritt offert-förslag!

Stenläggning

Erfarna stenläggare som erbjuder kompletta helhetslösningar

Mark- & Anläggning

Vi hjälper er lyfta er trädgård eller tomt genom att anlägga vackra gångar eller en härlig uteplats

Plattsättning

Våra kompetenta plattsättare hjälper er kombinera material, mönster & storlekar på ett kreativt sätt

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Allt inom Stenläggning i Stockholm

Totalentreprenad eller enklare arbetsmoment - Vi har lösningen!

Stensättning i Stockholm

Till oss kan du vända dig om du vill vara säker på att du anlitar ett tryggt och seriöst företag för stensättning. Våra duktiga och kunniga medarbetare har den erfarenhet som krävs för att kunna lägga sten med ett optimalt resultat, oavsett om du vill använda dig av natursten, granit eller annan typ av sten. Vi finns här för att hjälpa dig med arbetet, t.ex. genom totalentreprenad, men vi kan också bistå med rekommendationer och vägledning inför valet av sten.

Stenläggare med lyhördhet för alla behov

Det spelar ingen roll om du är företag, privatperson eller bostadsrättsförening när du vänder dig till oss. Vi hjälper till oavsett vilken kundgrupp du tillhör och kan utföra de allra flesta typer av arbeten inom stenläggning, stenplattor, och grävarbeten. Vad sägs om en vacker innergård med stenar eller varför inte skapa en entrépassage för en lyxigare känsla?

Kompetenta stenläggare med helhetslösningar

Stenläggning är något som du kan göra själv, men det är ett tufft arbete och det krävs både kunskap och erfarenhet för att få det rätt. Därför erbjuder vi alltid alla kunder en helhetslösning med en totalentreprenad om så önskas. Det betyder att vi finns med från början till slut och hjälper till med allt som krävs för att arbetet ska bli utfört med ett bra resultat. Skulle det vara så att du ändå vill utföra arbetet på egen hand kan du med fördel ta in oss för de där extra svåra momenten. Inget jobb är för stort och inget jobb är för litet.

Vi hjälper dig att välja rätt i stendjungeln

Att välja rätt typ av sten är inte den enklaste uppgift. Ett vanligt misstag som man gör när man lägger sten på egen hand är att man väljer material utifrån vad som är snyggt. Man går således enbart på det visuella. Här är det dock viktigt att du också tar hänsyn till stenarnas användningsområde. Är det så att du till exempelvis ska bygga en garageuppfart behöver du säkerställa att materialet är hållfast mot frost och tryck för en lång hållbarhet.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 010-555 89 74
E-mail: offert@stenlaggarna.nu

Vägen till en snygg och hållbar trappa eller mur i Stockholm

Ett vanligt missförstånd är att stensättning bara handlar om entréer och garageuppfarter, men så är inte fallet. Vill du ha en bättre framkomlighet och tillgänglighet kan vi med fördel hjälpa dig att lägga en stentrappa till din bostad. Trappor av sten är inte bara exklusiva och vackra att titta på. De är också mycket hållbara och med rätt metod kan de stå sig otroligt länge.

Läs mer om att bygga mur i Stockholm. (Läs mer här).

Kostnadsfri vägledning och hembesök

Det ska vara enkelt för dig att använda dig av oss och därför erbjuder vi alltid kostnadsfri rådgivning när du behöver. Det kan till exempelvis handla om rådgivning i samband med att välja material, men även i ett redan pågående arbete. Innan du anlitar oss rekommenderar vi även att vi träffas personligen. På ett kostnadsfritt hembesök kan vi titta närmare på området och prata mer om din idé. För oss är det viktigt att du som kund känner att du blir hörd!

Vanliga frågor

Inför en sten- eller markläggning finns det många frågor och funderingar som kan dyka upp. Här besvarar vi de allra vanligaste frågorna.

Det är fullt möjligt för dig att utföra arbetet på egen hand, men vi rekommenderar att du planerar arbetet ordentligt och att du har de förkunskaper som krävs. Sen gäller det också att tiden ska räcka till för att arbetet inte ska bli halvfärdigt. Är du osäker är det alltid bättre att du vänder dig till en professionell byggfirma som vet vad som krävs. En offert från oss är helt gratis!

Det är mycket vanligt att man vill anlita en stenläggare för att få hjälp med en snyggare garageuppfart, men priset kan variera väldigt mycket beroende på vilket företag som du använder dig av och hur omfattande hjälp du vill ha. Även valet av material kommer ligga till grund för kostnaden, samt vilket underarbete som kommer att krävas. Hör av dig till oss för att boka in ett kostnadsfritt hembesök och en kostnadsfri offert.

Det enkla svaret på den frågan är nej. Du måste inte välja tjocka stenar. Dock är det viktigt att du väljer ett material och en tjocklek som lämpar sig för ändamålet. Är det så att ytan kommer att behöva hantera en större påfrestning måste du också öka tjockleken på stenarna. Det betyder att om du vill lägga en terrass brukar det vanligtvis räcka gott och väl med 5 cm. Ska du däremot skapa en uppfart till garaget behöver stenarna vara minst 7 cm för att kunna klara av trycket.

Det är mycket vanligt att man väljer att använda sig av olika mönster när man lägger sten. De vanligaste alternativen kallas för parkett, förband och fiskbensmönster. Orsaken till varför mönstret skiljer sig i utseende är för att de är skapade för olika styrka. Det betyder att valet av mönster kommer ligga till grund för hur tåliga ytorna blir. Fiskbensmönstret är det starkaste alternativet.

Urvalet är mycket stor för stenplattor, kantsten och gatsten. Vanliga alternativ är schiffer eller ölandssten. Kontakta oss om du är intresserad av fler alternativ!

Absolut! Vi anlitas av såväl privatpersoner som vill ha jobb gjorda på sin tomt, som företag och bostadsrättsföreningar.

Det är inga problem! Vi lägger singel om du till exempel vill bygga en grusgång eller anlägga en grusparkering.

Det beror på många olika saker. Kontakta oss för en gratis offert.

Stödmurar finns för att hålla jord eller annan fyllning på plats. De används ofta också vid naturliga eller skapade höjdskillnader på tomten. Du kan välja att gjuta en betongmur eller att låta våra murbyggare skapa en stenmur, funktionen är densamma.

Valet av sten är en smaksak. Vissa föredrar plattläggning med stenplattor, medan andra tycker att gatsten är snyggast. Även att till exempel välja granit, schiffer eller ölandssten är i stor utsträckning en smaksak.

Det går bra! Vi kan fungera som gräventreprenör, markentreprenör och byggentreprenör i förhållande till bostadsrättsföreningar (BRF), och till privatpersoner och företagskunder.

Vi erbjuder totalentreprenad där projektledning ingår, så vill du inte själv göra det jobbet tar vi gärna över allt som rör planering och samordning mellan de olika yrkesgrupperna.

Vi gör allt inom stensättning, som plattläggning, stenläggning runt pool, att lägga marksten, anlägga grusgång, parkeringsplats, gjuta betongmur, bygga stenmurar som stödmur eller andra stenbelagda inslag i trädgården.

När som helst! Stenläggning runt träd, häckar eller rabatter kan vara fina inslag, en stenbelagd entré kan bli både snyggare och mer funktionell, och våra murbyggare och stenhuggare kan göra den tråkigaste tomten väldigt modern och snygg!

Det gör vi! Vi har totalentreprenad i egen regi och kan stå för projektledning och samordning, medan du själv kan ta det lugnt.

Det kan du! Hör av dig till oss så ordnar vi det.

När du ska lägga marksten finns alltid olika alternativ. Gatsten kan användas för att få en särskild effekt, till exempel vid stenläggning runt poolen, men som namnet antyder kan den passa bra på just gator, garageuppfarter och liknande.

Vi tar gärna hand om alla sorters markarbete som kan behövas som underarbete, som till exempel dränering, schaktning, eller om vi behöver gräva för att göra de önskade stenarbetena.

Det innebär att vi tar ansvaret för hela projektet och står för samordning och projektledning mellan alla yrkesgrupper, som murare, byggare, grävmaskinister, snickare, anläggare, målare med flera. Vi kan fungera som gräventreprenör, markentreprenör eller byggentreprenör.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Villaägare
Johannesfred
Read More
Förra sommaren byggde vi ut en stödmur mur till våran trädgård i Johannesfred, Stockholm, och då anlitade vi Stenläggarna. Arbetet sköttes snabbt och allt var av hög kvalitet. Bra service och väl utfört arbete. Mycket nöjda med resultatet!
Kristina R
Täby
Read More
När vi ville ha en ny stengång till trädgården vände vi oss till Stenläggarna. Vi bor i Täby, men trots avståndet var de i tid varje morgon och projektet var klart i tid. Allt funkade smidigt och resultatet blev bättre vi hade planerat! Vi rekommenderar!
Johan W
Hagalund
Read More
När vi behövde hjälp med bygga ut våran altan till trädgården så ringde vi Stenläggarna. Trevligt bemötande direkt över telefonen med och mycket hjälp vid val av material och liknande. De tog sig tid att lyssna på våra idéer vilket vi uppskattade!

Våra senaste Projekt

Axplock av våra projekt i Stor-Stockholm

Garageuppfart Villa. Hägersten

Nylagd garageuppfart till fastighetsägare ägare i Hägersten, södra Stockholm.

kth trappa

Stenläggning & Trappor. KTH

Stenentreprenad & nya trappor till Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm

Olandssten skifferplattsattning i Nockeby 2

Plattsättning Trädgård. Nockeby

Omfattande trädgårdsprojekt med skifferplattsättning & ölandssten i Nockeby, Västra Stockholm.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa renovering!

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 010-555 89 74
E-mail: offert@stenlaggarna.nu

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?