Stenläggarna

2 Steg för steg Hur man lägger marksten för att skapa en vacker gångväg

Steg-för-steg – Hur man lägger marksten?

Att lägga marksten för att skapa en vacker gångväg kan förvandla din tomt eller trädgård till en inbjudande och praktisk utomhusyta. Här är några steg-för-steg-instruktioner för att hjälpa dig att göra det själv.

Hur lägger man marksten på bäst sätt?

Steg 1: Planera och förbered: Börja med att markera ut var din gångväg ska gå och markera sedan gränserna med pinnar eller snöre. Gräv ut området och se till att det är jämnt och plant.

Steg 2: Lägg ett lager av grus: Lägg ett tjockt lager av krossat sten eller grus över området och komprimera det ordentligt med en markvibrator för att skapa en stabil bas för stenarna.

Steg 3: Lägg ut markstenarna: Börja längst med ena sidan av gångvägen och lägg ut markstenarna enligt den design du valt. Se till att de är jämnt fördelade och sitter stadigt på gruset.

Steg 4: Anpassa och klipp stenarna: Om du behöver anpassa stenarna för att passa in i specifika områden, använd en stenklyv eller en såg för att klippa dem till önskad storlek och form.

Steg 5: Foga mellan stenarna: När alla stenar är på plats, foga mellan dem med sand eller grus för att fylla i eventuella klyftor och skapa en jämn yta.

Steg 6: Komplettera med kantsten: Avsluta din gångväg genom att lägga kantsten längs kanterna för att ge en ren och professionell finish.

Kontakta oss för markstensläggning

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna skapa en vacker och funktionell gångväg som kommer att vara ett välkommet tillskott till din trädgård. Om du istället skulle vilja ha en fri offert från oss på markstensläggning är det bara att kontakta oss.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 010-555 89 74
Mail: offert@stenlaggarna.nu

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?